Onze proefbrouwsels maken we in onze ambachtelijke microbrouwerij gelegen in het Hof Linthoudt te Affligem. Het Hof Linthoudt is een 18de-eeuwse vierkantshoeve aan de Molenstraat in Essene die nog in gebruik was tot de jaren '70. Het was een industriële ast waar kleinere hoptelers hun bellenoogst konden laten drogen. Op hoeve Linthoudt stond ook een van de eerste hopplukmachines uit de streek. In de stallen van de 18de-eeuwse vierkantshoeve, temidden van het Affligemse hoppeland, hebben we een brouwkot ingericht met een capacitieit van 75 liter. 

Hopasten vallen niet te verwarren met hopranken. Hopasten zijn de plaatsen waar de hop werd gedroogd. Helaas behoren ze, net als de hopvelden, al een tijdje tot het steeds schaarsere patrimonium van de hopcultuur. Einde augustus-begin september begint de hoppluk: de ranken worden op het veld, eerst beneden losgesneden en daarna met een speciale hopkansel gemonteerd op een wagen, boven losgesneden en op deze wagen geladen en naar de stationaire hopplukmachine gevoerd dat zich op het landbouwbedrijf zelf bevindt. Na het plukken van de hop worden de hopbellen automatisch naar de hopast getransporteerd waar ze gedurende 8 à 10 uur verblijven tot ze droog zijn (ongeveer 10% vocht).